Idrottsföräldrar....stöd eller sänken...?

Första april och DM i handboll för pojkar födda -97/98 i Rimbo, en supertrevlig utflykt tillsammans med dottern och hennes väninna för att se dotterns pojkvän med resten av USIF vinna hela baletten :)

Vi börjar väl helt enkelt med en bild på det vinnande laget:

GRATTIS killar, ni var helt grymma :)

Efter en stund trasslande fram och tillbaka mellan hallarna i Rimbo (hade noll susning om att ett så pass litet ställe kan ha så många hallar för idrott...) hittade vi rätt iallafall och kunde slå oss ner för att kolla på handboll. Det var inte "våra" grabbar som spelade först utan några andra lag. Jag fick en ganska häftig nostalgi-kick från min egen tid på handbollsplan...längtade hur mycket som helst efter att få göra några hoppskott eller stegisättningar...men men, det var många långa år, ca. 25 kg och hela knän sen sist så det är väl lika bra man håller sig på läktaren :)

Jag blev riktigt ordentligt provocerad av ett gäng föräldrar som satt straxt intill, vet inte var de var ifrån men helt uppenbart hejade de på ett av lagen på planen...om man nu kan kalla det för att "heja". Det var faktiskt rent pinsamt som de betedde sig tycker jag.

Ni vet, de där "gapiga" människorna som skriker ut sina åsikter om domare och motståndare hela tiden..."mäh domarn, han springer rakt IN!" eller "GULT KORT domarn!!"...suck, så otroligt barnsligt, ohyfsat & onödigt....

Det är ju inte precis som att dessa 13-15-åringar har handbollen som sitt yrke...eller att de blivit överösta med en massa sponsorpengar och därför förväntas leverera några stordåd under DM i Rimbo...jag menar GET REAL!!

Domarna som dömer dessa ungdomsmatcher är ju inte precis lastgamla de heller...och förmodligen inte överbetalda. himla lätt kan det väl inte vara att få domare till ungdomsidrotten och jag FATTAR INTE hur ett gäng förmodat vuxna människor kan HA MAGE att sitta på läktaren och gapa över domslut de inte gillar....kanske skulle sitta lite fint att UPPSKATTA att ngn överhuvudtaget vill hålla på med denna ouppskattade syssla....Ännu värre är det när dessa så kallade "idrottsföräldrar" skriker rakt ut i hallen något som är riktat mot motståndarlagets spelare...hur sjukt är inte DET? Alltså killarna i motståndarlaget är ju i samma ålder som deras egna grabbar....

Är det en vettig syssla att som vuxen person på en söndag-eftermiddag att sitta i en sporthall och skrika åt någon annans tonårs-pojke? Skulle man göra samma sak i NÅGOT annat sammanhang...eller vad är det som gör att det är ok bara för att det är idrott det är frågan om?

Vad inbillar dessa människor att de gör för NYTTA i sina söners idrottsliv? Vad inbillar de att de LÄR sina söner i fråga om IDROTTSMORAL och SPORTSLIGT UPPTRÄDANDE?

SKAFFA ER ETT LIV och sluta parasitera på era unga söner för att bearbeta era egna idrottsliga frustrationer....jag menar bara för att ni själva inte blev proffs behöver väl inte dagens ungdomsidrott lida för det?

Till er ungar som har såna föräldrar på läktaren kan jag bara beklaga och hoppas att de ngn dag tar sitt förnuft till fånga och tar sitt vuxenansvar även på läktaren....

Med detta sagt så måste jag säga att det var en otroligt kul eftermiddag :) med duktiga ungar som spelade tappert och underhållande, ALLA lagen var kul att se. Bra anordnat av Rimbo-folket också! Vi från USIF-håll hade en fin hejarklack igång, energiskt ledda av duktiga Ellika (vilka röstresurser den tjejen har!).

Dessutom träffade jag en gammal handbolls-kompis för "länge sedan", Nettan! DET var riktigt trevligt!

Ett par bilder till som avslutning:

Nettan (längst ner till vänster), Ellika och Laura :)


Lagkaptenen lycklig över bucklan :)