Vardag & dragkedjeprincip

Tänk, nu är det vardag igen...många säger att sommaren gick fort, fast jag tycker den kändes jättelång. De lediga dagarna gick mycket långsammare än dagarna gör nu i arbetsveckorna, vilket ju är bra antar jag!

Arbete & skola, rutiner och tider att passa och anpassa sig till, Outlook och skolschema...ojoj, lite rörigt innan man får kläm på det igen. Anmälningar till simträning (för min del) och till tennis, volleyboll, dans och konfirmation (för L´s del). Se över telefonabonnemang och andra avtal (finns säkert några kronor att spara in här och där) och så få in rutin på matlagning, handling och andra ärenden...nu går ju mesta tiden åt till arbete igen så det kräver mer planering.

Vardagen innebär också att familjen är samlad igen, iallafall tills R drar ut på haven igen. Isak är hemma från sitt sommarlov hos "kusinerna på landet" Rose & Sirkus (hos mamma i Österbybruk) och han är bara FÖR skön vår kära katt, se bara på dessa bilder hur gott han mår:


Drömmer sött i Lauras säng...


Högtflygande drömmar ser det ut att vara....


Svårt att vara mer avslappnad än såhär...


Inte världens skarpaste bild, men jag tycker idéen var lite rolig....datormusen låg "på rygg" och sken på Isaks öron...

Hösten fortsätter också med anträngningar att minska i omfång...lite LCHF satsar jag på året ut så får vi se hur det går med årets största utmaning och målsättning. God mat har det iallafall varit:


En underbart god kycklingsoppa med kokosmjölk, ingefära och citrongräs...med avocado och koriander....mmmmmm....


Den här härliga koppar-gyllene kycklingbuljongen stod R för, både vacker och hur god som helst. Var bara tvungen att frysa in två byttor av detta underbara för framtida soppor (eller annat gott).


L & R fick äta kycklingflöjter....men jag avstod (LCHC = inget bröd = inga tortillas....)


Efterrätten kunde vi alla äta lika iallafall, se så vackert och gott det ser ut...

Maten är en välkommen och bra vardagsrutin, särskilt som jag blir bortskämd med att min käre R alltid fixar gott käk lagom tills jag slutar jobba, vardagslyx alla gånger! Såhär ser han ut numera:


Bilden är tagen på Katalin i väntan på Waterboys.

Jag har fått cykeln servad av en fiffig bekant (säg till om ni vill ha tipset!) och nu rullar den som aldrig förr! Det är bra det, för en av de mest irriterande delarna med att alla andra har vardag samtidigt som jag (hur blev det så egentligen?) är att bilarna mellan Ulleråker och Boländerna ökar i antal närmast explosions-artat!! Jag har ett nytt irritationsmoment numera som återkommer nästan dagligen, nämligen straxt innan Kungsängsbron där den två-filiga vägen går över i en enda. Det finns en jättefin röd-vit skylt straxt innan, som ser ut såhär:Det tråkiga är att så pass få bilförare verkar ha koll på vad det betyder...fast den är så himla bra!! Nästan varje dag när jag (och andra som förstått vitsen) kör i vänster körfält och sedan när vägen går ihop tänker oss att smidigt komma in i den enda filen...då verkar förarna i den HÖGRA filen tycka att jag FUSKAR som kommer glidande så fint i den vänstra filen och kategorisk anse att jag ska FÖRVÄGRAS TILLTRÄDE till den enda gemensamma filen. Jag har varit nära att trängas ut i mötande trafik ett antal gånger bara under senaste veckan...

Vad gör man då egentligen? Ska även jag börja köra på detta korkade sätt, d v s att alla ska köra endast i höger fil, vilket medför JÄTTELÅNGA köer som sträcker sig bakåt förbi korsningen, istället för att fler förare utnyttjar de körfält som finns och sedan smidigt kör varannan-bils-principen när de två fälten övergår i ett? Nej, jag kommer att plocka fram min nyservade röda Rex och högaktningsfullt STRUNTA i dessa obildade trångsynta bittra sura medtrafikanter...sådetså!

Såhär står för övrigt om skyltens betydelse (om nu ngn av er kära vänner skulle råka ha missat det...): "Omsatt i praktiken, att vid köbildning varannan bil i det högra körfältet och varannan bil i det vänstra, kör in i tur och ordning i det nya gemensamma körfältet eller körbanan. Detta enligt så kallade "dragkjedjeprincipen" (sammanvävning)".

Haha, jag ÄR inte så arg som jag låter (eftersom jag i skrivande stund sitter i soffan och inte bakom ratten) men håll med om att ganska små saker i vår stressade vardag kan göra en både sur och tvär på ingen stund alls?!

Härliga höst, snart är du här och då ska jag minnssan skaffa mig ett par av mina drömskor:

2