Orangeriet...vad hände sen...?

Idag var det dags för ett återbesök på Orangeriet i Österbybruk, det fina vädret lockade till en ny fotorunda i den där ljuvliga miljön. Roligt att kolla om det hänt något sedan i midsomras...
 
...en explosion i färger var vad som väntade, det myckna regnandet hade nog gjort sitt till, även om det trots allt varit rätt kallt om nätterna....kanske blomningssäsongen förlängs på detta sätt?
 
Växer så det knakar åt alla håll!
 
 
Vacker lila...
 
Kryddväxterna stod i blom...
 
Både gräslök och Kirgislök hade nu blommat klart (bilden till vänster från i midsomras...).
 
Välplanerat!
 
Vacker mörk Klint och Stockros på väg i blom. För 10 kr/planta fick jag med mig Stockrosor hem , har en liten väggstump hemma som skulle kunna tänkas passa för dessa mäktiga blommor, men de kommer inte förrän nästa sommar om katten inte använder dem som säng....han gillar att ligga i rabatten...
 
Före- och efterbilder på Rosenbönorna...jodå, lite har de klättrat minssann :)
 
Haha, en före- och efterbild till :). I midsomras behövde det vattnas men idag räckte det att klappa lite på plantorna...och visst har det vuxit till sig en hel del!
 
Vackra paranta Solrosor och till höger en squashblomma, som på spanska heter "Flor de calabaza" och används till olika maträtter...man behöver alltså inte vänta på frukten om man inte vill :)
 
Lammöra i blom mot en gul fond och till höger står mamma Liisa och beundrar paprika-plantorna i växthuset.
 
Spännande vinklar i rabatterna, det gör det hela mer intressant såklart :)
 
"Pelargonfönstret"...iallafall för tillfället. Många olika sorter av avnjuta som ögonfröjd! Även utomhus som bilden nedan är bevis på:
 
Ögongodis vart man än tittar...finns något för alla smaker :)
 
Denna fina kärra får avsluta besöket för denna gång, och liksom senast kan jag varmt rekommendera ett besök, nu är det nog inte långt bort att skörden kan börja av godsaker!!