Tänk så fel man kan ha....

Häromdagen var det åter dax för Syfestivalen vid Stockholmsmässan i Älvsjö & jag och vännen Carina åkte givetvis dit som traditionen bjuder (två gånger om året).

Denna gång hade ingen av oss några speciella köp-planer utan tanken var att fylla våra respektive sinnen med den super-boost av energi som det alltid ger att befinna sig i ett stort rum fullt av färger, former och underbara material! Lika bra jag presenterar Carina med en gång för alla er som ev. inte känner denna underbara person:


Här står hon och gläds trots att väntan på just DET tyget drog ut på tiden....

Jag hade en tanke med resan också att dokumentera alla de sura miner jag observerat vid vårt föregående besök och blogga om just detta. Jag hade nämligen så OTROLIGT svårt att begripa varför alla dessa damer åkte till mässan och sedan bara gick omkring och surade...till en mässa åker man väl (åtminstone normalt sett) för att man ÄLSKAR det som visas där, eller hur?

Jag var alltså laddad till tusen inför detta uppdrag och spanade noggrannt in min omgivning genom min Canon (ja, det kändes lite genant först...men jag vande mig sanbbt) och DÖM om min förvåning när jag mest stötte på ivriga, glada, förväntansfulla & energiska kvinnor...och en och annan man för den delen!! Hela mitt projekt skulle ju gå i stöpet insåg jag ganska snabbt...om jag inte ändrade inriktning...så det gjorde jag!


På bilden i mitten är min nya dröm-tröja :) vilket kommer att förbli en dröm eftersom jag inte kan sticka en maska en gång...men det var väldigt väldigt fin...

Det jag anade mig till var att många personer var oerhört koncentrerade...kanske inför ngn work shop de skulle prova på eller i spänd förväntan över att hitta just det rätta tyget eller attiraljen till sitt kommande sy-projekt. Alltså blev det istället en kavalkad av bilder av färger & former att frossa i... Åldersmässigt tillhörde nog Carina och jag kanske den nedre halvan (om man bortser från enstaka medföljande barn), fler kvinnor än män föga överraskande (en och annan satt och gäspade uttråkat på de pallar som stod utställda för att vila trötta ben...Många var också klädda på de mest fantastiska och färggranna sätt, mycket inspirerande!


Här ett par utställare som skyltade med egna tyger :)

Det FANNS också människor där som både knuffades och buffades och trampade på en...vissa använde sig av taktiken att ställa sig tätt intill och liksom SEG-TRYCKA en åt sidan för att man skulle flytta sig ur vägen för dem. Det hände Carina i cafeteria-kön och mig när jag tydligen stod i vägen för en dam skulle detaljstudera applikationerna på en väska....suck, varför kan de inte bara BE om att få plats? Som sagt var det tack och lov ganska få såna små incidenter, så vårt humör var på topp och vi fick många sköna leenden till svar på våra egna :)

Vissa personer var väldigt misstänksamma till varför jag fotograferade just dem...."tänk om man helt plötsligt hamnar på Expressens förstasida"....haha, den som hade såna kontakter! Jag har utelämnat bilderna på dem...


Den här vackra dekoren fanns runt ett stånd med kläder...de hade t o m Desigual-kläder(!) men jag avvaktar tills jag kan köpa mindre storlek enligt min ursprungliga plan...bilden i mitten är på en BASTU-HATT hör & häpna...tydligen ngt som man ska ha på sig inne i bastun...skyddar huvudet mot värsta hettan kanske? Det var av tovad filt i vilket fall.


Detalj av en fantastisk matta...


De små bilderna längst upp till vänster resp. höger är på lamporna i taket i cafeterian...snygga tycker jag!!


Regnkappan till höger håller en nog munter även under värsta höstrusket :)


Vackra vantar...tur jag inte skulle köpa några, hade aldrig kunnat välja...Även subtilare fäger är vackra när det är så smakfullt presenterat!


Handledsvärmare var stort i år också, vart sugen på såna (eller torgvantar) till det kalla kontoret på jobbet, för att värma iskalla händer efter några timmars knappande på datorn...


Vilka sköna färger!!


Stickat fanns det gott om...


Underbara shopping-väskor....hoppas hon hittade ngt vackert att stoppa däri :)


Galet galet galet :)


Jag kunde inte se mig mätt på alla vackra saker...bara några nystan i olika färger är ju så tilltalande för ögat & själen :)


Grönt é skönt...


Trassligt värre :)


Det är liksom när man ser alla tygerna ihoprullade och ställda i sammakorg som man får känslan av att vara i en gotte-butik...att plocka ut enstaka av dem är inte längre samma sak...


Koncentrationen på topp, det är inte alltid lätt att hitta nålsögat...i mitten håller de på att sticka in sladdar :)

Allt som allt en mycket lyckad dag. Carina önskade att hon kunde vara lika excentriskt klädd som lajvarna i medeltidskläder, så vem vet, en dag kanske där kommer en Carina ni inte längre känner igen! Jag var glad över att ha vågat fotografera FOLK...har varit mycket feg gällande det förut...fast det håller ju ingen med om som varit där jag är samtidigt med en kamera, men jag menar människor jag INTE KÄNNER givetvis :)

Jag bara måste få visa ett par bilder på dessa söta knypplerskor av en äldre generation...tänk att ha tålamod att knåpa ihop SPETS!
Som avslutning kommer här ett par sista bilder....Syfestivalen, vi ses i höst!
2
Carina

Vilka underbara färger du fångade! Det är så inspirerande att se dina bilder. Tack för en härlig dag bara med dig :))))

Tiina

Tack själv Carina, det var verkligen en härlig dag full av inspiration :)