Husmanskost

Det är så himla lyxigt att bo tillsammans med en man som ÄLSKAR att laga mat, och eftersom han råkar vara mexikan betyder det att vår husmanskost inte består av blodpudding och falukorv precis (vilket jag i all ärlighet kan sakna ibland...). Att ägna minst ett par tre timmar åt matlagning per dag är ju få förunnat att kunna göra, men hemma hos oss är det alltså en prioriterad vardagssyssla...och då är inte min insats många minuter ;)

Det börjar ofta med tillverkning av egna majs-tortillas, ett ngt tidsödande & tålamodskrävande jobb men resultatet är njutbart och långt ifrån de gummi-aktiga som man kan köpa i affären.


Om det ser ut såhär i stekpannan har man bakat sina tortillas med kärlek, så säger man i Mexiko.


...och när man har hållit på en stund har man en fin samling hemlagade tortillas att göra underverk med!


En vanlig vecka hemma hos oss kan på menyn ha dessa varianter av tacos:


Enchiladas de pollo con mole verde. Majstortillas indränkta med en chilesås baserad på gröna tomater och serverat med kyckling, gräddfil och smulad fetaost. MUMS!!Tacos med "Picadillo" (köttfärs/potatis, fast Ramón säger att just denna dag hade han inte alla ingredienser hemma så det var lite fusk) och  med "Rajas con crema" (strimlad chile poblano, en slags stark paprika, och grädde). Båda tillhör mina favoriter!!"Flautas de Pollo" (=kycklingflöjter), majstortillas fylld med kyckling som friteras, och serveras med guacamole (avocadoröra), smulad fetaost, gräddfil, färsk sallad och chilesås såklart. FAVORIT!!Det här är vad man skulle kunna kalla "rester", tortillas med köttfärs, fetaost och sallad och så Ramóns fantastiska färska goda starka chilesås.

Vi ser fram emot den dagen vår nya tortilla-maskin kommer hem från Mexiko. Då kan det bli massframställning av tortillas alternativt får kocken mer ledig tid till annat ;).

Vem vet, då kanske han öppnar en "Hemma-hos-restaurang"....återkommer till det vad det lider!
8
Ancki, Agnes, Frida

Vilka underbara verk. Man blir ju så himla sugen. Kommer ihåg tiden då jag hade äran att få bo hos er på Cozumel. Jag kan aldrig glömma den goda maten som var så vällagad och noggrant gjord. Linssoppan var en av favoriterna. Aldrig fick man hjälpa till. Ja, det skulle vara disken i så fall. Kommer du ihåg att vi med diverse ljud njöt av maten och att Ramon tyckte vi var lite konstiga.

Tiina

Jovisst minns jag det Ancki, både maten och ljuden...jag tror inte aldrig riktigt vant sig vid att hans mat framkallar sånt :) Linssoppan dyker upp nu och då fortfarande, en av hela familjens favoriter...

Tiina

...och jag menade förstås att Ramón alddrig riktigt vant sig...

Mamma Liisa

Minun käy kateeksi kuinka hyvin sulla onkaan,no en sentään tosissani kadehdi leikillä vaan:))Se on totta että Ramon on ihana ruuan laittaja ja että hän jaksaa ja haluaa Ihailen hänen taitojaan suuresti ja olen jopa nauttinut ruuasta minkä hän on "rakkaudella ruokaan" laittanut:Nauttikaa ihanista antimista:)

Carina

Mums vad gott det är att äta hos er, fixa hemkörning också så kommer ni ha stående beställning från oss på 19!!!!

Paulina

Men så sagolikt gott allt ser ut, lyckans ost dig Tiina, är detta din HUSMANSKOST!!!Ramón, när kan man börja boka bord ;) Vi är många hungriga i vår familj så bara det kan bli en business blink blink

Paulina

Paula

Men jag vill ju också ha fluta d epollo!!! Sicket fuuuuusk att ha bilder ute och bara sukta!!!! :-(