Strandfynd & stenar...

Efter att Mausoléet var klart samlades vi alla vid Bourgströms lilla pittoreska gård vid St Annae´s strand i söder, en av de vackraste platserna på hela ön i mitt tycke. Några hade gått direkt dit från Gamla Gården, några tog bilen och jag & Laura knallade dit längs den av runda stenar belagda stranden, förbi Nymans (byggdes från början åt dåvarande Fyrmästare Oskar Ekman, men köptes senare av Jaques Nyman)där vi stannade till för en förfriskning vid den berömda brunnen:

...jomen ni vet den som Maria Wern springer till för att hämta vatten i Anna Janssons bok "Inte ens det förflutna"...(något som vi alla var överens om inte var ett särskilt realistiskt scenario...att springa ända dit och tillbaka för att hämta vatten, jo tjena!) Men boken är faktiskt bra annars!

Här följer fler bilder:


Laura hittade Harry Potters trollstav på stranden!


En stor gammal trätrall visade sig vara ett välkommet avbrott i vandrandet på stranden :)


En kluven sten blev Hokus Pokus ett trasigt hjärta...kanske var det trollstaven...?


Carlsberg...ja, vad är det man brukar säga om det i reklamen..."Carlsberg utgör inga strandfynd...men om vi gjorde det skulle vi göra de bästa strandefynden i världen"


En övergiven fjäder ger en fin skugga på stenarna...


Mycket av det vi hittade på stranden satte fart på fantasin, vi hittade t ex ett antal ansikten där på stranden...gör ni det?


Ja, det blev nästan PacMan :)


Laura saknade sin gitarr, vilken tur att hon hittade en på stranden vid St Annae :)


Jag njöt av stunden på stranden med min älskade påhittiga dotter som var på sitt allra bästa humör :)


I Bourgströms jaktstuga är både sött och intressant i alla små vrår...ett av skåpen hade handgjorda målningar (på bilderna som följer de i blått) av Malin Engström. Hennes pappa Albert Engström är kanske mer känd, han satt i denna stuga och skrev om Gotska Sandön, mycket läsvärt för övrigt! Malin var en tid förlovad med Evert Taube, men slog sig sedan ihop med Fyrmästare Karl Bourgströms son Bror.


En av de små rutorna i stugan hade en spricka, men det blev ett rätt häftigt foto...


Vackra vita stenar i vackra bruna flickhänder utanför stugan.


Tänk att rost kan vara så vackert....denna gamla mina var kramvänlig. En gammal ring (oklart vad den använts till) blev en fin ram till vacker flicka :)


Solveig lyckades jag fånga genom den rostiga ringen och till höger en installation av uppflutna skor :)


En fågel har efterlämnat hela benet på stranden och till höger en fantastisk vy över fina fina Varvsbukten. Göran var helt enkelt tvungen att stanna till på vägen tillbaka till Fyrbyn, en fin avslutning på en fantastisk dag!

2
Carina

Vackert....älskar bilder på stenar...

Ancki, Agnes, Frida

Otroligt vackra bilder på stenarna och andra fina detaljer !!!!!