Höst...äntligen höst!!

Tänk att komma ut i den friska klara morgonluften, lite krispigt, lätt att andas, full av syre och väldoft...träden börjar så smått ändra kostym, drar på sig den färggranna maskeraddräkten som krävs för att lysa upp de allt kortare dagarna...träden som dignar av mognande frukt, rönnbären lyser som stoppljus...luften fylls av mustig doft av mylla och natur...
 

Det blåser upp ordentligt, krukorna med pelargoner på uteplatsen välter, mattan knölas ihop av vinden och solstolen som står kvar lutad mot huset far omkull med ett brak...det är VÄDER!! Det HÄNDER något därute!

Jag verkligen ÄLSKAR detta, haha! Sedan när mörkret sänker sig och jag får kura ihop mig med en mugg kanel&kardemummalatte i soffan efter att ha tänt en hel hoper med ljus i lägenheten...DÅ mår jag GOTT!
 

Katten Isak trivs inne längre stund under kvällen, ihopkurad i min famn spinnande så det skakar i hela mig...nattskiftet börjar senare såhär på hösten, möss & småfåglar får klara sig utan den store lille jägaren fram emot sena nyheterna...
 

Hösten är en tid av förändring och intensitet...så rätt på många sätt, tid att börja med nytt, tid av avsluta gamla surdegar, tid att njuta....
 
Skogen lockar såhär års, då gäller det att hitta goda vänner som vill ta emot svamp så att jag har en anledning att ge mig ut...
 

Bilderna i detta inlägg är jag inte helt säker på vem av oss  familjen som tagit, det är nog en blandning, men denna sista bild är det Ramon som är upphovsman till och jag bara ÄLSKAR den:
 
 
 

När saker & ting sammanfaller...

...känner jag att det är dags att följa med, haka på tillfället, utnyttja nyfunnen energi...
 
Har ni någon gång upplevt att ni fortsatt ett dåligt beteende utan att ha haft lust, ork, tid eller anledning att bryta det? Så har det varit för mig under en längre tid...men när München-hotellet visade sig ha alldeles för bra speglar var det en väldigt visuell påminnelse om att en förändring var på sin plats, haha :)
 
Nästa grej var resan till Tänndalen med jobbet (kombinerat rent jobb + teambuilding) då jag kände mig tvungen att fråga hur tung man får vara för att rida Islandshäst...nu hade det faktiskt funkat men när det gått så långt att man måste fundera över om en HÄST kan bära en på ryggen....ja ni fattar...
 
Den tredje grejen som fick mig på rätt spår var att jobbet aviserade att viktminskning numera går in under friskvårdspengen...jag vet, det ÄR inga stora summor det handlar om men det var som om fler och fler tecken samlades inom en väldigt kort period...så plötsligt fanns energin där!!
 
Dessutom satt en av mina närmaste vänner i samma sits & nådde ungefär samtidigt fram till samma slutsats som jag, vilket resulterade i att vi båda i måndags skrev in oss på Viktväktarna On-line :)
 
En vecka har alltså staxt passerat i detta mitt nya liv, med checklistan ständigt närvarande i bakgrunden och i övrigt inga större skillnader faktiskt (förutom på vågen förhoppningsvis...). Det är minst sagt generöst vad programmet tillåter att man stoppar i sig för att minska i vikt, denna sista kväll på veckan behöver jag knappt tänka längre eftersom det finns gott om poäng-skrammel kvar!
 
Tänkte bjuda på lite bilder från vackra Tänndalen, där en eftermiddagsvandring med kollegorna skrapade ihop gott om aktivitetspoäng :)
Inspirerande, eller hur?! I morse läste jag i tidningen om en kvinna som hade satt upp sina egna dikter på inplastade lappar på sin kolonilott, och en av dikterna löd såhär:
 
dans
kassaskåpet inom mig har flyttat
det trivdes inte längre i min
alltför rörliga kropp
 
Det där är väl inte riktigt sant ännu kanske, men det påminde mig om när jag och min kära R dansade salsa i vår ungdom (hehe, alltså förra veckan...NOT!!) och R sa att "det är som att släpa omkring på ett kassaskåp"...haha, han syftade till att jag inte var sådär sydländskt rörlig i kroppen utan stel och trög...
 
Den där dikten är lite av ett motto för min viktminskning, jag vill känna det som om kassaskåpet har lämnat min kropp när allt är över ett antal (ett ganska stort antal) månader från nu.
 
När saker och ting sammanfaller...