Inramad kärlek...

... till min kära vackra dotter L. Hur länge har jag inte haft alla dessa underbara foton på fina dottern som jag tänkt få upp på väggen? Hur länge som helst...men nu fick jag plötsligt energi att göra ngt åt saken...först en tur till Röda Korset där jag hittade ett gäng gamla ramar, sen en annan tur till Panduro (vilken UNDERBAR affär det är!) för att skaffa lite decoupage-grejor plus en vända på stan för lite olika servetter...ja allt hände ju inte på en och samma dag såklart...

Mellan jul och trettondagen har jag sedan varvat jobb (oftast halvdag), Tour de Ski i soffan och så detta lilla decoupage-projekt på köksbordet, haha det är ganska mycket man hinner göra mellan de olika skidloppen på TV!

Jaja, det är inte så att jag på ngt sätt bemästrar ngn sort expertis på området, det är första gången jag provar men jag blev så pass nöjd att jag gärna delar med mig av resultatet:


En av favoritbilderna, tagen på stranden på Gotska Sandön i väntan på båten...


Det här är min absoluta favoritbild av Laura, också den tagen på stranden på Gotska Sandön när hon skrattar åt ngt som vännen Emma pysslade med vill jag minnas...jag måste lägga upp en större bild också:Den här bilden av Laura och vännen Emma på Gotska Sandön är också en favorit...härliga tjejer på en underbar plats på jorden...


Den här bilden är väldigt mycket Laura, trollungen min...


På en rad...detta är inte den slutliga destinationen för tavlorna men just får de bo där när vi ändå städat bort tomtarna för denna jul.

Det var riktigt roligt att pyssla med detta! R hjälpte mig också förresten, demonterade tavlorna, slipade dem och lite sånt...så tack för det raring :) haha vi gjorde ännu en tripp till Röda Korset för att se om det kommit in ngt nytt att sätta tänderna i...men icke...får ge mig till tåls lite till. Lika bra det, behöver kanske få lite ny inspiration igen...foton att arbeta med finns det hur mycket som helst iallafall. Ett steg är nu taget mot målet att ha fotoväggar här hemma!
5

12 månvarv i bilder - januari 2012

Ett fotoprojekt var precis vad jag behöde för detta splitternya glimrande förväntansfyllda år! Jag har valt ut ett antal ställen i min nära omgivning som jag ska följa varje månad. Hur ändrar de sig alltftersom året skrider vidare mot nästa årsskifte? Vad händer med ljuset? Vad händer med färgerna? Vad händer på själva platsen (om ngt alls...)? Ska bli superkul! 

Här följer januari månads bilder, tagna på årets första dag:


#1 Från vackra Ulleråker kan man ta denna vackra väg genom en allé ner till Fyrisån (ja, givetvis kan man gå nerifrån ån UPP till Ulleråker också...men det är betydligt jobbigare ;) haha). 


#2 Här är en koloniområde mellan Ulleråker och Fyrisån, lite frostnupet 1 januari och helt övergivet. Fram emot våren bör det synas en del aktivitet på platsen :)


#3 Om man står med ryggen mot kolonilotterna på bild 2 så har man denna vackra vy. Framförallt tidiga höstmorgnar kan det vara fantastiskt med dimma och vackra färger, men jag gillar det som det är även i januari.


#4 Nere vid Fyrisån sitter det ett antal sådana här jätteholkar, gissningsvis är det hyresrätter för stora fåglar som Skarv eller nåt. Tänk om jag skulle lyckas fånga en inneboende?


#5 Med Fyrisån i ryggen och näsan vänd upp mot Ulleråker är detta en vy man kan ta in. Parkbänken i förgrunden behöver kanske ingen förklaring, husen i bakgrunden inrymmer både ett vackert kapell och diverse andra verksamheter. Har man tur kan man stöta på rådjur, harar och ännu oftare diverse tvåfotingar...mer eller mindre intressanta.


#6 Vy över Fyrisån där nakna buskar & halvnakna träd speglar sig i lugna vatten. Bortanför gärdesgården skymtar Kungsängen...trakterna där Kungsängsliljan blommar om våren.


#7 Denna nakna gren lär få en fylligare utsmyckning vad det lider. I bakgrunden Lundellska skolans fotbollsplan, Kungsängsbron och bortanför den området uppe vid Pollacksbacken. Vi får väl se hur mycket som syns när det grönskar såsmåningom, men en och annan idrottsentusiast ska väl fastna på bild kan jag tro...


#8 Nere vid har man denna vy om man tittar in mot stan till. Båtarna på andra sidan ligger i vinterförvar under sina presenningar och det är ett halvdant istäcke i själva ån.


#9 Den superpopulära skateboardrampen nedanför Kungsängsbron var helt övergiven denna första dag på året, inte så konstigt kanske med frosttäcke och minusgrader :) men det lär vara aktivitet framöver!


#10 Äppleträdgården som ligger mellan Ulleråker och Fyrisån var (såklart) tom på frukt med frost-täckta gräsmattor. En övergiven gunga...


#11 Här är vi uppe i Ulleråkersområdet med vackra gamla byggnader. "Den Gode Herdens kapell" är det man skymtar klocktornet till bakom träden.

Ja det blev faktiskt bara 11 bilder...jag gillar ju assymmetri (som mina närmaste vänner väl känner till) så det är väl som det ska vara då :). Återkommer i februari igen...kliar redan i fingrarna efter att få fota nästa omgång....det är ju nästan en hel MÅNAD till dess....suck... ;)


5

Ett slut & en början...

...ja, så kan man väl kalla detta senaste dygn när vi gått från ett år till ett annat, när vi nu ska vänja oss att skriva både ett nytt år och en ny månad, när det pirrar i kroppen av spännande förväntan på vad en ny början kan innebära denna gång, när vi kan summera ett gånget år av händelser roligare än väntat & mångdubbelt sorgligare än vi önskat...kanske vi avlägger löften för oss själva att uppnå, kanske vi struntar i det och tar dan som den kommer. Hur som helst tycker jag det är så himla spännande!

Vår sista middag för året var Pozole (såklart), den fantastiskt goda majssoppan och vi firade med att för en gångs skull äta tillsammans vid matbordet (ja, fråga inte var vi håller till annars...)


...och jodå, jag var också där...

Borta vid fönstret skymtar nästa års första projekt, gamla ramar som ska decoupage-dekoreras och sen ska äntligen alla (=delar av) mina favoritbilder på vackra L upp på väggen.


Igår tackade vi för 2011 i sällskap av halva Uppsala (kändes det som...) uppe vid slottet där Gunillaklockan glatt klämtade in det nya året ackompanjerat av tusen & åter tusen smällar & en himmelsk färgfest, vi skålade i rödvin (ja jag vet, men vi missade att åka till Systemet innan och tog det vi hade till hands) och gjorde våra 12 önskningar till varje vindruva i glaset (...enligt Mexikansk tradition). Här några surrealistiska foton från igår:


Idag vaknade vi så till detta nya 2012 som inleddes med en promenad i ett grått men ganska behagligt väder. Jag var sugen på att komma igång med mitt fotoprojekt för året (ni får se det senare) och fick med mig R på en tur i när-omgivningen. Här några bilder:


Glad sambo vid Fyrisån...


Stans färggrannaste bropelare!


Urcool vattenpöl under Kungsängsbron!


Grafitti på rad...


Årets första ekorre :)


Frostbitna fjolårslöv...


Haha, här ser man vad 1-januari-nöjet är i Ulleråker...att skåda Spillkråka och Gröngöling :)

Jag säger bara: HEJ 2012 :)


5