Andras bilder....och egna...

Den här helgen har jag tillbringat en hel del tid i fotografiernas underbara värld...slippa titta ut på lördagens osannolikt ovälkomna snöväder...idag söndag har det iallafall varit lockande uteväder :)

I ett forum där jag "hänger" en del finns hur mycket vackra bilder som helst och jag tänkte helt enkelt dela med mig av dem till er. Här följer en del länkar till några gallerier som jag satt samman av andra människors bilder i forumet:

Silhouettes Superiours
http://www.flickr.com/photos/tiinamanty/galleries/72157629145999473/

Portrait Perfection
http://www.flickr.com/photos/tiinamanty/galleries/72157628796651835/

Feline Favorites
http://www.flickr.com/photos/tiinamanty/galleries/72157628854471887/

Stunning Skies
http://www.flickr.com/photos/tiinamanty/galleries/72157628760285937/

Darling Dogs
http://www.flickr.com/photos/tiinamanty/galleries/72157626632324594/

Wild & Wilder
http://www.flickr.com/photos/tiinamanty/galleries/72157626632370578/

Ravishing Red
http://www.flickr.com/photos/tiinamanty/galleries/72157626402096409/

Ja det finns många fler gallerier men det där är ett smakprov iallafall :)


Här kommer en länk till underbara fotografen Kate Gabors sida på nätet, ni vet hon som bl a gjort sig känd genom att ha tagit bilderna på prinsessan Estelle och hennes familj : http://kategabor.se/blog/
Kate har just meddelat att hon har nya kurser på gång, om ngn känner dig manad!! Här en länk till artikeln om den kungliga fotograferingen: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14582778.ab


Här kommer en länk till mina bilder också, en samling av de som enligt flickr.com är de 50 mest populära för stunden:
http://www.flickr.com/photos/tiinamanty/sets/72157626621765278/

På flickr.com kan man sedan välja "slide show" så får man automatisk visning.

Här kommer några av de senaste bilderna, på Isak som inte alls var på humör att leka fotomodell, men det blev rätt ok bilder ändå:


till kära mamma Liisa, länkar till bilder på dina katter också:

http://www.flickr.com/photos/tiinamanty/sets/72157626567187822/

http://www.flickr.com/photos/tiinamanty/sets/72157626567123960/

12 månvarv i bilder - mars 2012

Haha, ni trodde säkert att jag hade GLÖMT mars månads bilder....och det var inte långt ifrån att det blev så...igår mindes jag plötsligt att det var sista mars, så det blev faktiskt en promenad i all ensamhet i SNÅLBLÅSTEN :)

Hela mars (nja, inte hela kanske förresten, men stora delar....) har ju varit så vår-lik, varm och gosig...av den anledningen kändes gårdagens bilder nästan FEL...men egentligen är de nog ganska typiska för slutet av mars.

Jag börjar iallafall med en bild som visar hur jag kände mig under promenaden:

Ingen Ramón med på promenaden denna gång, så det var både ensamt och KALLT framför allt...fast jag är ändå nöjd över bilderna, får se vad ni tycker :)


#1 Vägen ner mot ån...
#2 Kolonilotterna ser ut att vilja vakna upp ur vinterns grepp...

#3 Vacker blå himmel denna kallaste av dagar...


#4 Vid holken intet nytt....förutom att fågelsången var väldigt mycket mer intensiv!
#5 Bänken i skugga denna soliga dag...
#6 Inte mycket till spegel-yta denna blåsiga dag...
#7  Det här var den svåraste bilden att ta pga blåsten, svårt att få fokus på själva grenen som guppade hit och dit...längtar efter att se lite mer grönska på just denna bild :)


#8 Fyrisån var så livlig med sin krusiga yta...
#9 Bara någon dag innan var här fullt med ungdomar i farten...nåja, jag fångar dem nog på bild i april :)


#10  Vis av februari-fotograferandet hade jag denna gång på mig regnbyxor för detta foto, haha :)
#11 Vissa av buskarna härikring hade faktiskt börjat skifta i svagt grönt men det framgår nog inte riktigt av bilden...nåväl, jag kan vittna om att våren är på väg i Ulleråker :)

Den allra största skillnaden mot i februari (förutom att det var bra mycket kallare denna gång) var att fåglarna vaknat till liv på allvar. Det var skogsduvor i stora "klasar" i träden, både hackspett och spillkråka och så förstås talgoxar och mesar...inte en enda lyckades jag fånga på bild, önskar jag spelat in kvittret!!

Ok, en sista bild, en detalj från promenadvägen:
1

Idrottsföräldrar....stöd eller sänken...?

Första april och DM i handboll för pojkar födda -97/98 i Rimbo, en supertrevlig utflykt tillsammans med dottern och hennes väninna för att se dotterns pojkvän med resten av USIF vinna hela baletten :)

Vi börjar väl helt enkelt med en bild på det vinnande laget:

GRATTIS killar, ni var helt grymma :)

Efter en stund trasslande fram och tillbaka mellan hallarna i Rimbo (hade noll susning om att ett så pass litet ställe kan ha så många hallar för idrott...) hittade vi rätt iallafall och kunde slå oss ner för att kolla på handboll. Det var inte "våra" grabbar som spelade först utan några andra lag. Jag fick en ganska häftig nostalgi-kick från min egen tid på handbollsplan...längtade hur mycket som helst efter att få göra några hoppskott eller stegisättningar...men men, det var många långa år, ca. 25 kg och hela knän sen sist så det är väl lika bra man håller sig på läktaren :)

Jag blev riktigt ordentligt provocerad av ett gäng föräldrar som satt straxt intill, vet inte var de var ifrån men helt uppenbart hejade de på ett av lagen på planen...om man nu kan kalla det för att "heja". Det var faktiskt rent pinsamt som de betedde sig tycker jag.

Ni vet, de där "gapiga" människorna som skriker ut sina åsikter om domare och motståndare hela tiden..."mäh domarn, han springer rakt IN!" eller "GULT KORT domarn!!"...suck, så otroligt barnsligt, ohyfsat & onödigt....

Det är ju inte precis som att dessa 13-15-åringar har handbollen som sitt yrke...eller att de blivit överösta med en massa sponsorpengar och därför förväntas leverera några stordåd under DM i Rimbo...jag menar GET REAL!!

Domarna som dömer dessa ungdomsmatcher är ju inte precis lastgamla de heller...och förmodligen inte överbetalda. himla lätt kan det väl inte vara att få domare till ungdomsidrotten och jag FATTAR INTE hur ett gäng förmodat vuxna människor kan HA MAGE att sitta på läktaren och gapa över domslut de inte gillar....kanske skulle sitta lite fint att UPPSKATTA att ngn överhuvudtaget vill hålla på med denna ouppskattade syssla....Ännu värre är det när dessa så kallade "idrottsföräldrar" skriker rakt ut i hallen något som är riktat mot motståndarlagets spelare...hur sjukt är inte DET? Alltså killarna i motståndarlaget är ju i samma ålder som deras egna grabbar....

Är det en vettig syssla att som vuxen person på en söndag-eftermiddag att sitta i en sporthall och skrika åt någon annans tonårs-pojke? Skulle man göra samma sak i NÅGOT annat sammanhang...eller vad är det som gör att det är ok bara för att det är idrott det är frågan om?

Vad inbillar dessa människor att de gör för NYTTA i sina söners idrottsliv? Vad inbillar de att de LÄR sina söner i fråga om IDROTTSMORAL och SPORTSLIGT UPPTRÄDANDE?

SKAFFA ER ETT LIV och sluta parasitera på era unga söner för att bearbeta era egna idrottsliga frustrationer....jag menar bara för att ni själva inte blev proffs behöver väl inte dagens ungdomsidrott lida för det?

Till er ungar som har såna föräldrar på läktaren kan jag bara beklaga och hoppas att de ngn dag tar sitt förnuft till fånga och tar sitt vuxenansvar även på läktaren....

Med detta sagt så måste jag säga att det var en otroligt kul eftermiddag :) med duktiga ungar som spelade tappert och underhållande, ALLA lagen var kul att se. Bra anordnat av Rimbo-folket också! Vi från USIF-håll hade en fin hejarklack igång, energiskt ledda av duktiga Ellika (vilka röstresurser den tjejen har!).

Dessutom träffade jag en gammal handbolls-kompis för "länge sedan", Nettan! DET var riktigt trevligt!

Ett par bilder till som avslutning:

Nettan (längst ner till vänster), Ellika och Laura :)


Lagkaptenen lycklig över bucklan :)