Svårväckthet, motorolja & höstkänslor...

Nu märks det att jag har en tonåring hemma alldeles på riktigt...tänk att det kan vara så HIMLA svårt att få upp en fjortonåring ur sängen (höll på att skriva "fjortis"...men det är tydligen inte detsamma som att vara fjorton år). Vi föräldrar kan höra väckarklockan ända ut i köket medan L stensäkert påstår att det inte ens ringt...suck...

En morgon under veckan som gick kom jag hem efter att ha bott hos mamma & pappa i Österby över natten, klockan var straxt efter åtta när jag kom hem. L var just uppstigen och hade ca. 12 minuter på sig att hinna till skolan...hahaha, jag muttrade nog lite halvmuntert till henne och när hon gått kikade jag in i hennes rum för att släcka lampan och hittade detta på skrivbordet:


Haha, snacka om passande (betyder ungefär: Ge inte upp hoppet om mig...snälla) i just den situationen!!

Den här tiden på året står solen vid ngn tid på dygnet så att vår spaljé på uteplatsen lämnar en skugga på väggen, nästan som en tavla tycker jag, här R´s bild:


För några dagar sedan började min bil blinka med ngn varningslampa (som jag förstod betyder ngt med att oljan behöver ses över...eller nåt sånt...) så idag knallade jag iväg och köpte lite motorolja vid en mack en bit bort. Jag fick sällskap av min dotter och min kamera, här lite bilder:
Speglar sig i en vattenpöl...


Som droppar av bärnsten...eller kolasås...


Vem har påstått att "gult är fult"...?


Hösten bär helt klart "mina" färger :)Som avslutning för dagen, en bild på L & Isak mitt i myset imorse:
2

Älskade Laura...vila i frid

Min kära rara go´a roliga svärmor gick bort igår. Hon hette Laura och blev 89 år gammal. Hon var en av de absolut finaste personer som levat, en liten kvinna med grått hår men med ett hjärta stort och bultande mörkrött.


Här tillsammans med den älskade hyssjande ängeln som hon tyckte så mycket om...

Svärmor Laura kom från den delen av Mexiko som heter Vera Cruz, från det lilla samhället Alvarado och bodde en stor del av sitt vuxna liv i den stora dalen México City.

Någon gång ska jag berätta lite om det hon berättade för mig :)Älskade svärmor, farmor, mamma...vi håller dig mycket kär, du kommer alltid att fattas oss så mycket...


Tänk den där magiska dagen då vi var nere vid lagunen i Tizayuca...


3

Målsamtal...

...dags för det såhär när höstlöven börjar virvla omkring och det doftar underbart i naturen. Intensivt med samtal på jobbet såklart och en av de mest tillfredsställande artbetsuppgifterna jag har...kanske jag skulle kika lite på hur det går med de egna målen också...ni som följt bloggen minns kanske att jag skrev om mål för året i ett tidigare inlägg "Målmedvetet 2011".

Gotska Sandön, arbetsresa på våren var ju redan bestämt när jag skrev inlägget och genomfördes också, liksom även en arbetsresa på sommaren - CHECK!

Simträning med Kroons har jag också hunnit med, och det står på agendan även för vintern (måste bara invänta nästa lön först...det där med prioriteringar av mina mål går inte alltid hand i hand med tandläkare, sjuka släktingar i México och dotterns 3 idrottsutövanden...) men det blir iallafall - CHECK!

Vansbrosimmet 2011 gick av bara farten, kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig men ändå bättre än förra gången så - CHECK!

Viktminskningen
då? Jodå, med LCHF går det visserligen inte så fort nedåt men det GÅR nedåt med vikten och måtten...och det bästa av allt, det är inte ett DUGG ansträngande med tanke på att man ändå måste avstå ett och annat (socker och kolhydrater). Jag mår väldigt bra att matvalet numera, saknar inget av det jag valt bort och som sagt går det åt rätt håll. Har inte nått fram till Desiguals storlekar ännu, men det kommer!

Fotokurs hade jag också skrivit in på agendan och där har jag väl inte givit upp hoppet ännu, samma sak där, det är en ekonomisk prioriteringsfråga...men vem vet, det kanske blir av trots allt innan året är slut!

Kajakpaddling blev ju av i början av sommaren, en underbar solig och vindstilla kväll på Ekoln med bästaste Eva och ett gäng andra paddelsugna. SÅ roligt det var!! Gav mersmak, kanske en ordentlig kurs i vår? Så det blir - CHECK!

Najs kändes det där! Kunna bocka av en del saker, annat på gång och med hopp om framtiden för resten :)

I helgen var jag till mor & far, så skönt att komma hem dit och mysa lite! En del praktiska handtag, god mat och trevligt prat. Skördandet fortsatte, chile (som fick ok godkänt av mexikanen här hemma) och tomater:

En tänkvärd sak som min upprörde sambo häromdagen uppmärksammade mig på...varför är det så att om man som kund missar sin tandläkartid med 9 minuter får man som straff betala nästan 500 spänn medan man INTE får motsvarande rabatt för varje gång tandläkaren är försenad 9 minuter....egentligen helt hutlöst faktiskt! Varför går vi konsumenter med på sånt egentligen? Inte går vi man ur huse för att rätta till såna orättvisor...i Mexiko skulle man antagligen ALDRIG betala 500 spänn för icke-utfört arbete...haha, vi ÄR för mesiga i den här delen av världen!